zwangerfit 2

Wesseler-Nering 60-4 | 7544 JC Enschede | info@fgcw.nl Contact

 

Cursus YVLO-ZwangerFit

Doel:
Zo fit mogelijk zijn én blijven tijdens de gehele zwangerschap en snel herstellen na de bevalling. Tevens wordt aandacht besteed aan preventie.
ZwangerFit heeft actieve lessen en theorielessen die in de verhouding 3:1 gegeven worden. De zwangere vrouw of de pas bevallen vrouw kan zo elke actieve les volgen en uitsluitend gericht deelnemen aan die theorieles die aansluit bij haar behoefte op dat moment.
De theorie onderwerpen variëren.

Actieve lessen
De actieve lessen ZwangerFit hebben een vaste opbouw: eerst is er aandacht voor de warming up en lichte fitheidtraining ter verhoging van de conditie. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Er wordt geëindigd met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.
ZwangerFit biedt de oefeningen op muziek aan. Het is geen aerobicles voor zwangeren, maar een actief oefenen met zorgvuldig gekozen muziekgebruik als toevoeging. Er wordt gebruik gemaakt van basiselementen uit de fitness en de aerobic. Afhankelijk van de mogelijkheden kan in de actieve YVLO-ZwangerFit lessen gebruik gemaakt worden van fitnessapparatuur of klein oefenmateriaal.

Theorielessen
De theorielessen ZwangerFit geven een waardevolle aanvulling betreffende kennis overdracht en uitleg. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling komen aan bod, uitgebreid met specifieke kennis op het gebied van de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken en de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat.  Uiteraard zijn de partners van harte uitgenodigd voor de theorielessen (zonder extra kosten).
Voor informatie over het onderwerp en wanneer de lessen aangeboden worden kijk op onze website, of informeer even bij  onze balie.

Tijdens de zwangerschap
ZwangerFit is bedoeld voor de actieve vrouw in haar gehele zwangerschapsperiode. De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met ZwangerFit. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. Advies betreffende bekken en bekkenbodem kan eveneens al in een vroeg stadium van de zwangerschap worden gegeven.
Instromen in de groep kan op elk gewenst moment in de zwangerschap.

Na de bevalling
Na het bevallen kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot, indien gewenst,9 maanden na de bevalling
Het resultaat: Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!
Intakegesprek
YVLO-ZwangerFit start met een intake door dedocent. Zo kan bepaald worden of de behoeften enverwachtingen van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud.
Wetenschappelijke verantwoording
YVLO-ZwangerFit is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van trainen rond de bevalling. Voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn is informatie op de praktijk beschikbaar. Het belangrijkste is verantwoord bewegen en fit blijven tijdens en na de zwangerschap.

Informatie 

Kosten:
10 lessen voor €90,-1 lesuur kost €10,-
Theorieles is gratis voor deelnemers en partners van ZwangerFit®.
Apart inschrijven voor een theorieles kan ook, de kosten zijn dan €10 per les.
Voor vrouwen die lid zijn van Livio, is er een korting van 10% op het lesgeld.
Lestijden:
Lestijden in overleg, na contact met Linda Collet.
Locatie:
Fysiotherapie Gezondheidscentrum Wesselerbrink, Wesselernering 60-4
Docent:
Linda Collet, gecertificeerd ZwangerFit-Docent
Contact
Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met
Fysiotherapie Gezondheidscentrum Wesselerbrink tel. 053 – 47 80 470 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.