Wesseler-Nering 60-4 | 7544 JC Enschede | info@fgcw.nl Contact

 

Trainingen

Valpreventie

Hoe voorkom ik dat ik val?

Bent u bang om te bewegen?
Voelt u zich vaak onzeker tijdens alledaagse activiteiten?
Heeft u geen idee hoe u na een val weer overeind zou kunnen komen?

Lees meer

Trainingen

Fysiotherapie Gezondheidscentrum Wesselerbrink heeft de beschikking over een grote oefenruimte. De ruimte is ingericht met de nieuwste apparatuur op het gebied van training en fitness. Ook wordt de apparatuur naar behoefte vervangen of uitgebreid. Recentelijk is er nog een nieuwe Technogym Run 700 serie loopband bij gekomen om training op het hoogste niveau mogelijk te maken. 

Lees meer

Beweeggroep Dia Fit


Beweegprogramma voor patiënten met Diabetes Mellitus type II

Diabetes Mellitus Type II (DM type II)
Bij DM type II kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed in balans houden.
Het lichaam is ongevoelig geworden voor insuline en produceert zelf te weinig. De vetstofwisseling en bloeddruk zijn vaak ontregeld. De oorzaak is nog onvoldoende bekend. Wel is bewezen dat een te hoog lichaamsgewicht en te weinig beweging risicofactoren zijn voor DM type II. Daarnaast kan DM type II ook erfelijk zijn.

Lees meer

Beweeggroep Gezond Fit

Gezond Fit, verantwoord sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut

Bent  u onder behandeling geweest van een fysiotherapeut in het Gezondheidscentrum Wesselerbrink?

Is uw behandeling geëindigd en wilt u daarna op verantwoorde wijze verder sporten en bewegen om uw conditie, kracht en lenigheid te verbeteren?
Of misschien wilt u liever niet naar een fitness centrum maar in een voor u geschikte omgeving en oefenzaal met professionele apparatuur onder begeleiding sporten en bewegen?

Dan is Gezond Fit geschikt voor u.

Lees meer

Beweeggroep COPD stadium I en II

Wat is COPD?
COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease; een verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. Dit is een ziekte waarbij de luchtwegen blijvend vernauwd zijn en de longen steeds minder goed werken. COPD wordt met name veroorzaakt door roken. De stoornis van de longfunctie kenmerkt zich door een afsluiting van de luchtwegen die niet volledig te genezen is. De afsluiting van de luchtwegen is progressief en gaat gepaard met ontstekingsreacties van de longen en luchtwegen op geïnhaleerde schadelijke partikels en gassen (zoals sigarettenrook). De belangrijkste klachten die een patiënt met COPD heeft zijn kortademigheid, verminderde conditie, vermoeidheid, hoesten en een verhoogde slijmproductie.

Lees meer

Beweeggroep Heup en Knie

Beweegprogramma voor patiënten met heup en knie artrose

Artrose heup en knie
Artrose, zoals van de heup (coxartrose) en de knie (gonartrose), is een chronische, gewricht beschadigende aandoening (ook wel slijtage genoemd). Kenmerkend voor artrose is een langzaam en wisselend toenemend verlies van gewrichtskraakbeen. Soms kan het synoviale membraan (binnenbekleding van het gewricht) geprikkeld raken, wat leidt tot gewrichtsontstekingen.
De huisarts of specialist stelt de diagnose “artrose” op grond van de klinische symptomen, de lokalisatie van de gewrichtsafwijkingen en de leeftijd van de patiënt. Soms wordt er een röntgenfoto gemaakt.

Lees meer